Generatiereizen

Generatiereizen is een nieuw initiatief van WelZoWijs. In 2019 starten wij met deze nieuwe activiteit.

Diverse concepten worden onder Generatiereizen verstaan. Scholieren, studenten en studieverenigingen ontwikkelen hun eigen generatiereis.

Generatiereizen is een netwerkproduct in wording voor het innovatienetwerk WelZoWijs. Wij werken hier samen met SRC Reizen.

Generatiereizen laat op een praktischse manier zien hoe je verbindingen tussen doelgroepen kunt krijgen. Niet louter jong en oud in reis, maar andere doelgroepen ook.

Meer weten stuur een mailtje naar Annelotte of Sophie.

Reizen die gaan plaats vinden

Generatiereis Sint-Petersburg

Bijzondere reizen waarbij verschillende doelgroepen met elkaar op pad gaan om een bestemming te ontdekken. Denk hierbij aan een lokale business club vanuit de MKB die samen met studenten van een hogeschool en leden van een bridgeclub Sint Petersburg gaan verkennen. Juist de interactie tussen de verschillende leeftijdsgroepen die allemaal met een andere blik naar deze Russische stad kijken, geeft de reis een unieke invalshoek.

De verschillende doelgroepen leren van elkaar: de meestal wat oudere bridgers kunnen prachtig uit eerste hand hun ervaringen over de Koude Oorlog en het communisme vertellen aan de studenten, en ook de mensen uit het bedrijfsleven kunnen hun praktijkervaring over ‘zakendoen’ delen. De hoop is natuurlijk dat juist door de gedeelde ontdekkingstocht de generaties dichter naar elkaar groeien en van ekaar kunnen leren! En hoe kan je dat dan beter doen dan tijdens een culturele groepsreis die georganiseerd wordt door SRC Reizen. Juist op deze Generatiereizen kan SRC haar missie, haar gasten méér laten zien van het vakantieland, voor het voetlicht dragen!

Generatiereis Iran

Van 15 maart tot 23 maart gaat WelZoWijs mee met de businessclub van het Drents Museum naar Iran.

In een klein reisgezelschap gaan we het land Iran leren kennen.
WelZoWijs gaat kijken hoe wij met leden van de businessclub die mee zijn met de reis daarna ook een generatiereis kunnen organiseren.

Generatiereis WelZoWijzers

10 scholieren en studenten gaan in 2019 tot 2021 hun eigen generatiereis organiseren.