Kunstpubers

Celeste en Bowien uit Assen hebben een eigen concept bedacht met de naam Kunstpubers. Nu nog een maatschappelijke stage, daarna actief als een Smart Company.

Bowien en Celeste doen mee met de ontwikkeling van een nieuw vorm van ondernemen namelijk een Smart Company.

Smart staat voor voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Deze kernwoorden vormen ook de degelijkheid van een Smart Company. Op een praktischse manier aan de slag met ondernemen zonder dat het ten kosten gaat van je studie of school.

De Smart Company is een van de pilots van WelZoWijs om praktisch te kijken hoe je meer jongeren tijdens hun studie kan laten ondernemen. In plaats van een bijbaan, een goede ondernemersbijbaan.

Voor Smart is gekozen omdat scholieren en studenten allemaal bekend zijn met Smart. Een van de meest toegepaste modellen. Noa doet dit jaar onderzoek naar de koppelingen van ondernemerschap. Ook op deelvlak haal meer uit je MAS. Meer weten of een interview neem dan contact op met noa@welzowijs.nl

Naast MAS doen we dit ook voor de vormen van Technasium, mbo opleidingen, profielwerkstukken en andere vormen van ondernemen en innovatie.  Dit allemaal onder het motto “Alles wat je niet op school leert”. Te samen worden de diverse onderwerpen gebundeld. De eindresultaten van de 1e versie is in mei 2019 beschikbaar.

Advies geven over Kunst en Cultuur

Bowien en Celeste halen veel meer uit hun Maatschappelijke stage dan andere scholieren.

MAS bij WelZoWijs is in het beginsel sowieso “Alles wat je niet op school leert”. Beidde dames doen diverse kleine opdrachten en krijgen ruimte eigen opdrachten te doen.
Kunstpubers is hier als idee voor na de MAS uitgerold.

Zo gaan Bowien en Celeste in Drenthe o.a “on”gevraagd hun ideeën voorleggen aan het Drents Museum en hebben we traject al gedaan bij Kunstplaza Schurer (de kunstuitleen/cafe in Assen).

Image
Image