Image

Wat is MONS?

MONS (Maatschappelijk Ondernemen Nieuwe Stijl) is een stichting die maatschappelijke ondernemingen opzet. Dit gaat zij doen in de vorm van labels. Deze labels verzorgen weer de dienstverlening. Ten samen bieden zij een breed scala van diensten aan. Jongeren krijgen veel kansen binnen MONS. Per label zijn er ook businesscoaches. In ruime zin is het businessmodel gebaseerd op : van idee naar bv.

MONS is bedacht door WelZoWijs. In 2017 en 2018 deed WelZoWijs onder het motto Alles wat je niet op school leert diverse onderzoeken voor de vorm van MONS.
Per 1 mei zal MONS als zelfstandige organisatie verder gaan. Een deel van de cases van WelZoWijs zullen dan doorgaan onder de naam MONS.

Via de nieuwsberichten kun je de ontwikkelingen van MONS volgen.

Alles wat je niet op school leert

Alles wat je niet op school herbergt diverse projecten die als doel hebben om ondernemend gedrag, vaardigheden en ondernemen te leren die je niet standaard op school leert.

" Organisatie Variant"
Jongeren krijgen binnen deze organisatie ruimschoots de kans om bij projecten hun creativiteit en vaardigheden te tonen. Dit doen ze door het hebben van een eigen stageprojectbureau met de naam Stageplus.

Op de website van Stichting MONS is meer te volgen over de initiatieven die zij ondernemen.

1 mei zelfstandig

Van 1-05-2019 gaat MONS verder onder leiding van het MONS Consortium. WelZoWijs zal als een van de partners gaan fungeren en draagt een aantal cases over die daarna als een label of onder een label van MONS gaan vallen.