Onderwijsbelang

Noviteit in het onderwijs. Hoe kun je dit vormgeven via de zienswijze Alles wat je niet op school leert. Dit gaat WelZoWijs in de praktijk brengen via Onderwijsbelang. Onderwijsbelang is herberg van onderwijsconcepten, nieuw gedachtegoed en meer koppeling met het bedrijfsleven.

Onderwijsbelang heeft doet twee projecten in 2019. Onderwijsbelang kijkt praktijkgericht mee bij cases van WelZoWijs. Hierbij kijken we hoe hier eventueel meer mee kunnen doen. Daarnaast zijn pilots die wij doen met het onderwijs ondergebracht bij Onderwijsbelang.

Meer weten neem dan contact op met Fons of Joffrey

 

 

 

 

Praktijkgericht Meekijken

Praktijktijkfonds

We kijken mee en ontwikkelen de mogelijkheden voor een nieuw praktijkfonds in het MBO.

Technasium meer

Technasium opdrachten meer koppelen met het bedrijfsleven en welke processen kun je voor scholen leuker maken en voor scholieren meer uithalen. Met o.a. Esther en Eline doen wij dit.

Meer uit je MAS Halen

Onze Mirthe en Zilah hebben een vrije minor gedaan en daarna een onderneming gestart. Waarom wordt de vrije minor hier niet meer voorgebruikt en dan specifiek voor social works.

Vrije Minor

Onze Mirthe en Zilah hebben een vrije minor gedaan en daarna een onderneming gestart. Waarom wordt de vrije minor hier niet meer voorgebruikt en dan specifiek voor social works.

Hoe ondernemend zijn organisaties van het NOT

We hebben vele organisaties gesproken tijdens het NOT. Hoe ondernemend zijn zakelijke dienstverleners in het onderwijs eigenlijk zelf. Daarbij vallen ook partijen die subsidie krijgen.

Meer Meer!

Onderwijsconcepten bekijken en meer mee doen is de passie van Onderwijsbelang. We zijn altijd in voor nieuwe dingen.

Pilots met Onderwijs

Met het Streek uit Ede doen wij het gehele schooljaar diverse kleine projecten en zijn er scholieren van het Streek actief geworden bij WelZoWijs.

Met een aantal leerlingen van het Nassau uit Assen doen wij een nieuwe vorm van MAS-Stage.

Met Leerpark Presikhaaf kijken we naar de mogelijkheden om meer aanbod voor hun leerlingen te creƫren. Daarbij speelt contact met ondernemers de centrale rol.

Studenten van de studievereniging VOCUS inzetten bij onderwijskunde vraagstukken.

Met de CBS Bijenschans kijken we naar de mogelijkheden voor creatieve vormen om leerlingen meer met ondernemerschap te laten doen in ludieke vormen.

Afgeronde Pilots