Fly Chair Care

De aanleiding

Praktijkinnovatie toepassen met een rolstoel en vliegtuigen De wereld een duwtje in de rug geven, Dat willen deze twee gemotiveerde VWO'ers maar al te graag doen. Met ondersteuning van Welzowijs zijn Esther en Eline begonnen aan het maken van een stoel die minder validen hun vliegtuigstoel in helpt. De twee vinden dat reizen en dus ook vliegen toegankelijk moet zijn voor iedereen. Uit een eerder onderzoek van de meiden is er naar voren gekomen dat hier nog enorme uitdagingen liggen voor zowel luchthavens als luchtvaartmaatschappijen. Nu worden er voornamelijk met manskracht mensen een vliegtuig ingetild. Je kan je wel voorstellen dat dit een behoorlijk onhandige en niet altijd fijne opgave is. Tijd voor een oplossing. Samen met Ad Schulte mede ook van WelZoWijs, die inmiddels al 10 jaar ervaring met producten voor minder validen in het luchtverkeer, zijn de meiden druk bezig hun eigen bedrijf op te zetten om de productie van nieuwe hulpmiddelen mogelijk te maken. Om luchthavens en luchtvaartmaatschappij te ontlasten en kosten te laten besparen, maar vooral om het vliegen voor minder validen wat aangenamer en meer comfortabel te maken. Via onze website kun je updates over deze praktijkinnovatie volgen. De naam van het project is voorlopig Fly Chair care. Het is een van de zes businesscases onder het motto alles wat je niet op school leert die wij doen dit nieuwe jaar. Bekijk de menukaart voor alle trajecten.

Alles wat je niet op school leert

Alles wat je niet op school herbergt diverse projecten die als doel hebben om ondernemend gedrag, vaardigheden en ondernemen te leren die je niet standaard op school leert.

De Fly Chair Care is voorlopig de werknaam voor een echte innovatie in de praktijk. Esther en Eline, Ad en Joffrey gaan zich de komende jaren buigen over dit vraagstuk. Want de luchtvaartindustie  is niet de meest snelste markt. Lange adem hebben.

Volg onze blogs om om de zoveel tijd een update te horen. Wil je meer weten of interesse om eens mee te denken neem dan contact op met Esther of Eline

 

Image

De dames Eline en Esther met onze Fons samen op de foto.